Ballongsläpp – ballonger överallt!

Ballongsläpp är en av de mest populära tjänsterna hos Ballonger & Sånt. Vi kommer ut till er och riggar alltifrån mindre ballongsläpp till de mer avancerade, så som det vid Södra Länkens invigning, där vi riggade släppet inomhus och släppte ballongerna genom en glasskorsten i takt med fyrverkerier.

Nedan hittar du några exempel på de ballongsläpp vi anordnat. Vi behöver inte vara kvar på plats vid själva släppet, det klarar ni själva enkelt, genom att frigöra det färdigfyllda nätet!

Ballongsläpp vid invigningen av restaurang Respekt i Göteborg

Ballongsläpp Restaurang Respekt

Nordiskt rekord i ballongsläpp

Den 17 januari 2009 slogs det nordiska rekordet i ballongsläpp då vi släppte 51 000 ballonger från Toyotas anläggning i Bäckebol, Göteborg.

Uppdragsgivaren var Toyota i Göteborg som tillsammans med flera andra företag på detta sätt samlade in pengar till förmån för insamlingsstiftelsen Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus.

Ett ballongsläpp av den här storleken kräver ca 150 personer för att man ska hinna fylla alla 51 000 ballongerna inom den tidsram på ca 7-8 timmar som man har på sig.

Fler än 150 ungdomar från olika lokala idrottsföreningar hjälpte till med fyllandet av ballongerna.

De 51 000 ballongerna är gjorda av latex som är saven från gummiträdet ”Hevea Brasiliensis” som växer i Malaysia. När man utvunnit saven ser den ut som mjölk och kallas för latex. Ballongerna är biologiskt nedbrytbara och sprids efter ett ballongsläpp i mycket små delar över ett stort område. Nedbrytningstiden är ganska exakt likadan som för ett eklöv.

Ballonger & Sånt sponsrar insamlingsstiftelsen Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus med de ballonger de behöver i sin verksamhet.

Insamlingsstiftelsen Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus behöver ditt bidrag! Vill du hjälpa? Använd plusgiro 90 08 34-3

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus
Lindhultsgatan 23
416 74 Göteborg
Telefon 031-343 80 89
E-post info@barnsjukhuset.nu

Invigningen av Södra Länken

Ballonger & Sånt fick det prestigefyllda uppdraget att leverera ballongsläppet vid invignen av Södra Länken. Inte mindre än femtusen gula och blå ballonger släpptes ur glastornet vid mynningen vid Årsta.

Södra länken VideoKlicka på bilden för att se en kort videoupptagning från ballongsläppet

Du kan också ta hem filmen genom att högerklicka på bilden och välja ”spara som”.

Galleri från invigningen

Wisenska skolan i Solna

Ballonger & Sånt fick uppdraget att släppa 1000 gula och blå ballonger vid invigningen av Wisénska Skolan den 29/9 2004.

Ussarska Skolan i Södertälje

Redan dagen efter invigs Ussarska skolan i Södertälje med 1000 gula och blåa ballonger. Ballonger & Sånt står för ballongsläppet.

Canal+ inför mötet Halmstad – Djurgården

Canal+ släpper 1000 ballonger i olika färger inför mötet mellan Halmstad och Djurgården. Ballonger & Sånt står för ballongsläppet på Örjans Vall.

Stockholm Vatten

Ballongsläpp gör Stockholm vatten vid invigningen av det nya biogasanläggningen. Stor succe när vi släppte 1000 ballonger i blandade färger!